020 741 6690

KONTAKTBEGÄRAN

Tarvitseeko ajoneuvosi LIIKENNEVAKUUTUKSEN?

28.05.2019

Meiltä kysytään usein, että tarvitseeko jokin kone tai laite liikennevakuuttaa. Yleensä kysytään, koskeeko vakuuttamisvelvollisuus tietynlaista työkonetta tai tuleeko ajoneuvo vakuuttaa, jos sillä ajetaan vaikka vain omilla maa-alueilla eikä yleisellä tiellä.

Liikennevakuutuskeskus (LVK) on tehnyt verkkotestin, joka kertoo, pitääkö laitteella olla lakisääteinen liikennevakuutus.

Pääsäännön mukaan (Liikennevakuutuslaki) mukaan moottoriajoneuvolle, jonka pysyvä kotipaikka on Suomessa, on otettava liikennevakuutus. Pääsääntöön on olemassa poikkeuksia tiettyjen ajoneuvojen osalta sekä eräissä tilanteissa, joissa ajoneuvon ei katsota olevan liikennekäytössä.

Poikkeukset koskevat eräitä hitaita tai kevyitä erityisajoneuvoja. Muista, että teiden ulkopuolella tai jäällä ajaminen ovat lain mukaan liikennekäyttöä, joka ei siis rajoitu vain tieliikenteeseen.

LVK:n testiin pääset tästä linkistä: https://www.lvk.fi/fi/vakuuttamisvelvollisuus/ajoneuvon-vakuuttamisvelvollisuus/

Muista myös, että turhaan ei kannata ottaa liikennevakuutusta, sillä turhasta vakuutuksesta ei myöskään makseta korvauksia. Me finpremiumilaiset olemme erikoistuneet liikkuvan kaluston vakuuttamiseen.

Kysy lisää meiltä Finpremiumista!

UUSIMMAT UUTISET

FINPREMIUM OY OSALLISTUI VUOKRANANTAJARISTEILYLLE

10.06.2019

Finpremium Oy osallistui Suomen Vuokranantajat ry:n 20-vuotisjuhlaristeilylle, joka pidettiin MS Silja Serenadella 7.-9.

Lue lisää